Şek. 1. Lambayı şarj cihazına bağlama
Şekil 1. El feneri devresi w. şarj
Bağlantının açıklaması
Beyaz LED'ler anma akımında yaklaşık 3,3 ila 3,4 voltluk bir voltaj düşüşüne sahip olurlar, ideal, onları biraz daha büyük bir bataryadan beslemek içindir. Sonra enerjisi en çok kullanılır. Bu lambada, saatlerce lambanın tam parlaklığını yakmasını sağlayan bir Li-ion pil kullandım. LED güç devresi burada açıklanmıştırVe burada açıklama tekrarlamak istemiyorum. Daha ilginç MAX1811 ile şarj devresidir. Geçmiş deneyimlerden sonra bir el feneri tasarlarken, ben mümkün olduğunca basit ücret istedi. o feneri şarj etmek gereklidir sadece zaman kayboldu hiçbir özel harici şarj cihazı. Burada, sadece bilgisayara gelip geçici sadece bir kullanılmamış USB cihazlarını çekin herhangi bir USB portuna veya kabloya lamba AB standardı kablosunu bağlayın. port sadece besleme gerilimi kullanılır itibaren, hiçbir yazılım desteği gerekli değildir. Devre MAX1811 taşınabilir cihazlarda USB'den Li-ion pili şarj için tasarlanmıştır. Onun büyük avantajı USB portundan giriş devresinde voltaj yoktur ise, akü neredeyse hiç güç tüketmez ve kalıcı pil bağlanabilir olmasıdır. Bu büyük ölçüde kablolama kolaylaştırır. Devre, 4,1 veya 4 kişilik bir hücre voltajını şarj etmek 2 V ve yaklaşık 100 veya 500 mA'lik bir akım. Burada, 1 ve 2 nolu terminalleri V + 'ya bağlayarak, 4,2 V'luk bir voltaj ve 500 mA'lık bir akım seçilmektedir. Devre stabilitesi için yüksek kaliteli kondansatörler C1 ve C2 gereklidir. Devre için veri sayfasını bulabilirsiniz, örneğinhttp://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/2536/ln/en . LED10, maalesef sadece sabit akım şarj aşamasındayken şarj olurken yanar. Akü gerilimi 4,2 V'a ulaşırsa, akü tam olarak şarj edilmese bile LED söner. Bu, özellikle dolayı büyük iç dirençle kısa bir süre şarj başladıktan sonra son ücretlendirme gerilimi ulaşır eski piller, içinde sinir bozucu. Aksi halde, şarj devresine itirazım yok.
El fenerinde Nokia cep telefonumda bir batarya koruma devresi kullandım. Bir koruma devresi bataryayı devreden çıkarır zaman büyük (derin deşarja karşı koruma sağlar) gerilim düşüşü ve aşırı şarj voltajında (şarj hatası). Burada koruyucu devre gerekli değildir. Lambanın testleri hızla 3.3 V altındaki bir gerilim ve V çok küçük hale 3 değerinde bir gerilim azalır. Kullanmıyorsanız, Batt- ve Vout çıkışlarını bağlayın.
Pilin yeni olması gerekmiyor, ayrıca cep telefonundan "hatalı" pili de sağlıyor. Yorgun piller durumunda, iç direncleri artar ve daha sonra "GSM" telefonu aktarılamaz. Lambada, akım tüketimi daha düşüktür ve batarya bir süre kullanılabilir.
Şek. 2. Aydınlatma devre kartı. 600 dpi'de (28 kB) resim çekmek için tıklayın.
Şekil 2. El feneri PCB düzeni. 600dpi çözünürlük elde etmek için tıklayın (28 kB)
Şek. 3. Vericinin bileşenlerini konumlandırma
Şekil 3. El feneri kartındaki bileşenlerin yerleri
Meşaleyi Şekil 2 ve 3'e göre plakaya koydum . Kutuyu kutuya sığdırmak için daha büyük yapın. Kutu, arkadaşım Dan tarafından reklam panolarında kullanılan Forex plastik panoların scrapbook'larından yapıldı. Levhalar muhtemelen ince köpüklü PVC'dir. Hafiftirler ve bağlandıktan sonra ikinci bir yapıştırıcı ile iyi yapıştırılırlar. İşbirliği sonucu iki pratik olarak aynı lambalar. Fotoğraflarda bir tane görüyorsun.
Ayrıca GM'de sattıkları Luxeon Star 1 W güç optik LED'i de aldım. Aşağıdaki şekil, dokuz yüksek parlak beyaz LED'in (20 mA'da 9 cd), toplam 180 mA'lık bir akımın ve aynı akımı ayarladığım bir Luxeon Star LED'inin parlaklığını karşılaştırır. Her iki tür LED'i beyaz bir duvar üzerinde yaklaşık 1,5 m mesafeden aydınlatdım ve fotoğraf çektim. Luxeon LED'i önemli ölçüde daha fazla yanar ve maksimum 330 mA akım ile beslenmez. Bu yüzden Luxeon Star LED örneğinde kullanılan 9 yüksek parlaklık LED'ini değiştirmenizi tavsiye ederim. Fiyat karşılaştırılabilir. Maksimum ışık için, R1 direncini azaltmanızı ve LED'i soğumaya yetecek kadar soğutmanızı öneririm.
Şek. Aynı akımda LED Luxeon Yıldızı (sağda) ile - 4. 10 mm (sol lamba) çapında LED dokuz yüksek parlaklık parlaklığını karşılaştırın. Ben hiçbir sorun olduğunu düşünüyorum
karşılaştıran Şekil dördüncü Parlaklık: 9 LED (20 mA'da 9 cd toplam akım 180 mA) sol, aynı akım sağda beyaz Luxeon Yıldız