Yüksek güçlerde
Malzeme değerleri devrenin üzerinde yazılı olup devre tarafımca test edilmiştir.Serviste Halen daha kullanmaktayın kısa zamanda unutmazsan resimlerinide çekip foruma eklerim..Yapacak arkadaşların takıldığı yerleri sorabileceği gibi bu devrede kısa devre koruma vardır..
uydudoktoru.com
linkte yer alan güç kaynağını kullanıyorum araç amfisi çalıştırırken. Linkte yer alan devrede 150W 2x15 volt trafo yer almaktadır. 4 adet kaliteli 2N3055 ve 2 adet 5200 kullandım ayrıca birde devamlı çalışsan fanı var fakat 0--25 volt arası volta aralığında stabil çalışmaktadır. Serviste halen daha kullanmaktayım.
Web sitemizde genelde amper aralığı 3 amper olarak stabil çalışan devreler yer almaktadır.
Ayrıca ısı sorununu çözmek ve yüksek amper almak için kademeli trafo ve giriş voltajını seçmek için elektronik switch kullanmanızı tavsiye ederim. Hatta şu anda böyle bir devre üzerinde çalışmaktayım bitti sayılır.
PCB devre resmini ekliyorum arkadaşlar bu devre ile ayarlı güç kaynağı girişindeki AC voltaj seçme imkanınız olacak.
uydudoktoru.com
linkte switch yer almaktadır. Akım ayarlı devrenin resmini de ekleyelim
Eki Görüntüle 31309
Eki Görüntüle 31310
3 adet 2SC5200 devre üzerinde yer almaktadır. Çalışması stabil ve ince ayarları da mevcuttur.