Fonksiyonel Sinyal Üreteci

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
ICL8038 , MAX038, XR2206. Ancak her proje pratikte bir şekilde faydalı görünse de, birkaç işlevi birleştirerek farklı bir şey yaratmak istedim. Yanlışlıkla eski bir yabancı projeye rastladım ve bu basit jeneratörü iki ikili operasyonel amplifikatör ve diğer radyo elemanlarını kullanarak yapmaya karar verdim.
1723190059828.png
Sunulan cihaz 0,2 – 20000 Hz aralığında frekanslar üretiyor. Gelecekte, daha iyi işlemsel yükselteçler kullanılarak aralığın yaklaşık 50 kHz'e çıkarılması planlanmaktadır. Frekanslar, her birinde düzgün frekans kontrolü imkanı bulunan 6 aralıkta değiştirilir. Sinüs, kare, üçgen veya testere dişi şekillerinde dalga formları oluşturabilirsiniz. Darbe dolumu (görev faktörü) %50'lik sabit bir değere sahip olabilir veya %5-95 aralığında sorunsuz şekilde ayarlanabilir. Ek olarak, jeneratörün çıkışındaki DC bileşeni, pozitif ve negatif darbeler üretmesine olanak sağlayacak şekilde ayarlanabilir. Çıkış genliği kare ve üçgen için 0-5V ve sinüs için 0-3,5V arasında değişir. Ayrıca jeneratör çıkışına x0.1 bölücü yerleştirilmiştir.
1723190188722.png

Geri
Yukarı