Led TV nedir?
LED Televizyonların LCD TVlerden farkları, ekranda görüntü oluşurken kullanılan background ışıklandırma teknolojisindeki yeniliklerdir. Normalde LCD TVlerde background aydınlatma bir floresan ile yapılır. Bu floresan televizyon açıldığı anda yanmaya başlar ve gönderdiği ışık sürekli olarak açık kalır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir noktacığa ışık buradan gönderilir. Siyah renk için ışık bilgisi olmamasına rağmen bu lamba sürekli açık kaldığından dolayı gerçek siyah rengi elde edemez. Bu da siyah ve beyaz renkler arasındaki kontrast farkının düşmesiyle sonuçlanır, tabiyki buda yeterli kalitede olmayan görüntü demekdir.
Ayrıca LCD Televizyonlardaki background aydınlatma sistemi ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-%75i ekrana yansıtılabilir. Bütün bunların dışında, background aydınlatmayı sağlayan floresanın sürekli açık kalması yüzünden LCD Televizyonler LED Televizyonlara göre daha fazla elektrik harcarlar. Siz de bu ihtiyacı gelen elektrik faturanızda gayet net gözlemleyebilirsiniz. Samsungun 46 inçlik UN46B6000 model LED teknolojisine dayalı LED televizyonu yılda sadece 30 tl lik bir elektrik haraması yapar. Kontrast oranları nedeniyle tercih edilen ancak elektrik tüketimi nedeniyle AB ülkelerinde yasaklanan plasma tv lerin yerine LED tv lerin tercih edilmesi çok normaldir.
HD (High Definition) : Yüksek tanım veya yüksek netlik anlamına gelir.
HD READY : HD Yayın, Standart-analog yayına kıyasla daha yüksek çözünürlükte olup, 16:9 görüntü formatını desteklemektedir. HD yayının alıcı yardımı ile izlenebildiği HD Ready TV?de, görüntü ve ses kaybı yaşanmadan daha yüksek düzeyde parlaklık, daha geniş renk paleti, detaylı ve net görüntü izlemek mümkün olup, Standart TV ye oranla yaklaşık 6 kat daha iyi ses ve görüntü aktarımı gerçekleştirilmektedir.
Full HD 1080p Nedir?
1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.
1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.
"Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.
Full HD 3D TV nedir?
3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TVdir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TVler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TVdir.
3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TVye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.
3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler Aksi takdirde özel 3D TVye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.
Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.
3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TVnize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.
Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..
Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir. (PIP) TV kaynağından gelen küçük bir görüntüyle birlikte PC ekranını görüntüler. Bir TV kanalını seyrederken PC uygulamalarınıza gözatmanızı sağlar.
HDMI Nedir ?
Son günlerde iyiden iyiye hayatımıza giren HDTV televizyonlar ile yüksek kalitede görüntü ve sesi elde etmek oldukça kolaylaştı. Geleceğin televizyon standardı olacağı kesin gibi görünen bu teknoloji ile sıkıştırmasız görüntü ve ses, alıcı aracılığıyla televizyona aktarılıyor.
Sıkıştırma yapılmaması nedeniyle görüntü ve seste kayıp olmaz ancak veri aktarımı için yüksek banta genişliğine sahip bağlantıya ihtiyaç duyulur. Bugün kullandığımız klasik video ve kompozit bağlantıları bu kadar yüksek bant genişliğini kaldıramazlar. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbpsdan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, bu bağlantıyı yapmak için bugün sadece DVI standardı uygundur. DVI bağlantısı, hem pahalı bir teknoloji olduğundan hem de geçerli bir aktarım standardı olarak kabul edilmediğinden tercih edilmiyor.
DVI teknolojisine göre daha yeni bir teknoloji olan HDMi standardı ise bir çok avantaja sahip. İğne sayısı ve sırası bakımından DVI ile aynı özelliklere sahip HDMi kablolar. Aslında HDMi bağlantısının en büyük avantajı görüntü ve sesin tek kablo üzerinden sıkıştırma yapılmadan iletilebilmesidir. 5 Gbps bant genişliği ile HDTV teknolojisini tam destekleyen HDMi bağlantısı lie kayıpsız bir şekilde görüntü ve ses aktarımı mümkün olabiliyor.
HDMI standart, gelişmiş ve yüksek tanımlı video ile çok kanallı ses sinyallerinin tek kablo üzerinden taşınmasını destekler. DVB (-T,-S,-C) ve ATSC gibi MPEG sıkıştırma yapılmış video verisinin akışını tanımlayan dijital TV standartlardan bağımsızdır. Bu tür veriler bir dekoder ile tamamen çözülmüş (sıkıştırılmamış video) olarak HDMI çıkışına yönlendirilir.
Cihazlar farklı sürümlere (ör. 1.0 veya 1.3) göre üretilmektedirler. Tüm sürümler aynı kabloları kullanmakla beraber veri aktarım kabiliyetleri farklılık gösterir. Örneğin ilk sürüm 1080p60 desteğine sahipken 1.3 sürümü 340MHz band genişliği ile WQXGA(2560x1600) desteğine sahiptir.
HDMI aynı zamanda 8-kanal, 192KHz, 24-bit sıkıştırılmamış ses desteği ile beraber Dolby Digital ve DTS desteğine de sahiptir. Sürüm 1.3 ile beraber Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio gibi kayıpsız sıkıştırma yöntemleri de desteklenmeye başlamıştır.
HDMI dijital video (DVI-D veya DVI-I) taşıyan DVI arayüzü ile uyumludur. Bu arayüz (DVI) birçok bilgisayar ve ekran kartında kullanılmaktadır. Yani DVI-D çıkışı olan bir cihaz uygun adaptör veya kablo ile HDMI girişi olan bir monitöre bağlanabilir. Ancak ses bağlantısı veya uzaktan kumanda fonksiyonları mümkün olmayacaktır.
100.000 saat panel ömrü nedir?
Uzun Ömürlü Tasarım
VIERA NeoPDP televizyonları 100.000 saate kadar panel ömrüne sahiptir ki bu da size 35 yıl boyunca mükemmel izleme deneyimleri yaşatır Daha az israf için daha uzun panel ömrü.
16:9 Modu Nedir?
Lazer Disk ya da video kameradan gelen bastırılmış TV sinyalleri, el ile 16:9 moduna geçilerek herhangi bir bozulma olmadan 4:3 resim tüplerinde izlenebilir. Video kameraya ya da DVD kaydediciden gelen anamorfik (bastırılmış görüntülü kayıtlar) herhangi bir bozulma olmaksızın 4:3 ekranda izlenebilir.
2D görüntüden 3D görüntüye çevirme özelliği nedir?
Almış olduğunuz televizyon, yayını 2D görüntü vermiş olsa dahi bu özelliğe sahip ise 2D görüntüyü 3D görüntüye çevirebilme özelliğine sahiptir.
2ms tepki süresi nedir?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 2 ise 2 milisaniye olarak adlandırılır ve 2ms olarak kısaca belirtilir.
100 Hz Nedir?
100 Hz teknolojisinin, bir kareden diğerine daha yumuşak geçiş sağlayan gelişmiş hali; titreşimi de ortadan kaldırır.
Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tvler gözü yormaz ama 50 hz tvler gözü biraz daha fazla yorar.
50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.
10 bit panel nedir?
Normal şartlarda LCD TV'ler için kullanılan standart 8 bit paneller, 256 kademeli renk geçişi yeteneğine sahiptir. 10 bit panel, 1024 geçiş gölgesi sağlar. Bu özellik, ten tonlarından günbatımına her görüntüye canlılık katar ve yine gördüğünüz görüntünün aslına mümkün olduğunca yakın olmasını sağlar.
3D Gözlük Nedir ?
İnsan beyni iki gözümüzden gelen iki ayrı görüntüyü üst üste bindirir ve 3 boyutlu derinliği algılamamızı sağlar. Gözlüklerin yapılışında hep bu prensipten yola çıkılmıştır. Bir göz birinci görüntüyü alırken diğeri ikinciyi görüntüyü görmemizi sağlar.
3D TV Nedir?
3Dfilmleri 3D gözlüklerle izleyerek derinlik hissi yaratarak sanki filmin içindeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz bir özellik
5ms neyi belirtiyor?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 5 ise 5 milisaniye olarak adlandırılır ve 5ms olarak kısaca belirtilir
600 Hertz tarama özelliği nedir?
İster spor, ister film, ister oyun hayranı olun hızlı sahnelerdeki hareket bulanıklığı izleme zevkinizi azaltacaktır. Akıllı Kare Yaratma Pro özellikli 600Hz Alt Alan Sürücüsü, resim işlemede hareket saptamaya dayalı bir akıllı algoritma kullanarak, ultra canlı ve düzgün hareketli resimler sağlamak için karelerin en iyi kombinasyonunu yaratır.
Düzgün ve titreşimsiz resimler sağlamak için, Akıllı Kare Yaratma Pro özelliğiyle birlikte yenilikçi 600Hz Alt Alan Sürücüsünü kullanmaktadır. Bu, her bir sahnedeki hareketi alt alanlara çevirmesini sağlayan benzersiz görüntü analiz işlemcisidir. Alt alanlar da hızlı hareketli sahneleri şaşırtıcı düzgünlükte hareketle birlikte Ful HD (1920 x 1080) çözünürlükte gösterecek şekilde en uygun hale getirilir. Her bir kare daha önceki işlemciye kıyasla daha kısa süre görüntülenir ve göze hoş görünmeyen bulaşma ve art etkileri neredeyse tamamen ortadan kaldırır.
Anynet+ Nedir?
Ev sinemanızdan keyif almanızı engelleyen tüm sıkıntılardan kurtulun. Anynet+, HDMI ile bağlanan tüm uyumlu Samsung ses ve video cihazlarını tek dokunuşla kontrol edebilmenizi sağlıyor. Artık, bir sehpa dolusu uzaktan kumanda yerine tek dokunuşla her şeyi yapabilirsiniz.
Blu-ray Nedir?
"Blu-ray", birçok teknoloji ve eğlence sektörü liderlerinin bir araya gelerek oluşturduğu topluluğun geliştirmek ve yeni jenerasyon optik medyaları belirlemek için yürüttükleri projedir. Blu-ray teknolojisinin tüm işlerinden Blu-ray Disc Association (BDA, Blu-rak Disk Topluluğu) sorumlu. Blu-ray gelişimine ortak olan firmalardan bazıları Apple, Dell, HP, JVC, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sony ve TDK olarak sıralanabilir. Blu-ray ayrıca Warner Bros, MGM, Sony Pictures, Fox gibi bir çok film ve medya devini de arkasına almış durumda.
İlk bakışta Blu-ray ismi garip kaçıyor. Blu-ray tam manasıyla mavi lazer demek. Aslında İngilizce doğru telaffuzu "Blue Ray" fakat günlük hayatta kullanılan söz öbeklerine patent verilmediğinden bu form seçilmiş. Dolayısıyla "Blu-ray" olan "Blue Ray" den söz edilirken mutlaka "Blu-ray" diye yazılmalıdır. Yani "Blue-ray", "Blu-Ray" gibi yazımlar yanlıştır. Blu-ray kullanarak üzerinde işlem yapılan medyanın ismi Blu-ray Disc'tir. Blu-ray Disc'in kısaltılmışı da BD'dir.
BD'lerin kapasite avantaşı iki şekilde sağlanmış. Birincisi dalga boyu kırmızı lazerden daha küçük olan mavi lazer kullanımı. İkincisi ise odaklama becerisi diyebileceğimiz "Numerical Aperture (NA)", yani Numerik Darlık. Mavi lazer kullanan tek yeni teknoloji BD'ler değil, bunun yanında Yüksek Çözünürlüklü DVD, High Definition DVD yani HD-DVD'ler de var. Teknik olarak DVD'lerle aynı olan HD-DVD'lerin tek artısı kırmızı lazer yerine mavi lazer kullanmaları. Blue-ray Disklerin farkı odaklama becerileriyle ortaya çıkıyor. Bu kısım biraz daha teknik bir detay ve ileride daha ayrıntılı değineceğim. Blu-ray teknolojisinde DVD'lerde bulunan 0.65 odaklama becerisi 0.85 e çıkmış. Daha iyi odaklayan lazer kafası daha ince detaylara inmiş ve bu avantaj kapasiteye olumlu yansımış. Tüm bunların yanında bir çok ek metodlar da kullanılarak 25 GB gibi bir kapasiteye ulaşılmış.
Connect Share Movie Nedir?
USB 2.0 Connect Share Movie özelliği videolarınızı,fotoğraflarınızı seyredebilmenizi ve hatta müziğinizi dinleyebilmenizi sağlar. Bu televizyon adeta bir eğlence merkezi gibidir.
DLNA Özelliği Nedir?
DLNA (Digital Living Network Alliance) dijital cihazların birbirleri ile iletişim kurmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bir teknoloji. Bu sayede odamızda cep telefonuyla bilgisayarımızdaki müzikleri dinleyebilir videoları izleyebiliriz. Aynı şekilde televizyon yayının bilgisayarımızdan rahatça izleyebilir tam tersi olarak da öbilgisayarımızdaki bir filmi televizyondan izleyebiliyoruz.
2003 yılında kurulan Oregon Amerika merkezli bir firma olan DLNA yaşamımızda bize yardımcı olan tüm elektronik cihazların birbiriyle uyum içerisinde çalışmasına yardımcı olmak amaçlı bir yazılım üretti. Bu yazılım sayesinde günlük yaşantımızda bizlere yardımcı olan Bilgisayar, Cep Telefonu, Fotoğraf Makinesi, LCD TV, MP3 Player, Taşınabilir Disk (External HDD) ve bilimum elektronik cihazların birbirine bağlanıp içerikleri (video, müzik ve dijital fotoğraları) paylaşabiliyor.
Eko Sensör nedir?
Işık kontrollü, enerji tasarruflu...
Benzersiz Eko Sensör odadaki ışığın yoğunluğunu ölçer ve ekrandaki görüntünün parlaklığını otomatik olarak otomatik olarak ayarlar. Parlak ışıklı bir ortamda, resim parlaklığı daha da aydınlık hale getirilir ve loş atmosferlerde parlaklık düşürülür. Böylelikle artık gerekli olmadığı halde parlak bir ekranla enerji israf etmiş olmazsınız. Ortamın farkında bir TV ile olası en iyi görüntünün keyfini çıkarın.
Full HD 1080p Nedir?
1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.
1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.
"Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.
Full HD 3D TV nedir?
3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TVdir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TVler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TVdir.
3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TVye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.
3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler Aksi takdirde özel 3D TVye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.
Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.
3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TVnize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.
Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..
Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir.
Gelişmiş 100 Hz Digital Motion Nedir?
Kullanılan bir çok TV sinyal standardı 50 Hz (ya da saniyede 50 kez) resim tazeleme hızını temel almaktadır. Bu tazeleme hızında resimlerde titreşim meydana gelebilir. Gelişmiş 100 Hz Digital Plus, hızlı hareket eden ayrıntılar içeren resimlerde bile daha net ve daha sorunsuz görüntü sağlayan gelişmiş Dijital Sinyal İşlemcisi ve Hareket Algılayıcısı kullanır.
LED Televizyonların LCD TVlerden farkları, ekranda görüntü oluşurken kullanılan background ışıklandırma teknolojisindeki yeniliklerdir. Normalde LCD TVlerde background aydınlatma bir floresan ile yapılır. Bu floresan televizyon açıldığı anda yanmaya başlar ve gönderdiği ışık sürekli olarak açık kalır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir noktacığa ışık buradan gönderilir. Siyah renk için ışık bilgisi olmamasına rağmen bu lamba sürekli açık kaldığından dolayı gerçek siyah rengi elde edemez. Bu da siyah ve beyaz renkler arasındaki kontrast farkının düşmesiyle sonuçlanır, tabiyki buda yeterli kalitede olmayan görüntü demekdir.
Ayrıca LCD Televizyonlardaki background aydınlatma sistemi ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-%75i ekrana yansıtılabilir. Bütün bunların dışında, background aydınlatmayı sağlayan floresanın sürekli açık kalması yüzünden LCD Televizyonler LED Televizyonlara göre daha fazla elektrik harcarlar. Siz de bu ihtiyacı gelen elektrik faturanızda gayet net gözlemleyebilirsiniz. Samsungun 46 inçlik UN46B6000 model LED teknolojisine dayalı LED televizyonu yılda sadece 30 tl lik bir elektrik haraması yapar. Kontrast oranları nedeniyle tercih edilen ancak elektrik tüketimi nedeniyle AB ülkelerinde yasaklanan plasma tv lerin yerine LED tv lerin tercih edilmesi çok normaldir.
HD (High Definition) : Yüksek tanım veya yüksek netlik anlamına gelir.
HD READY : HD Yayın, Standart-analog yayına kıyasla daha yüksek çözünürlükte olup, 16:9 görüntü formatını desteklemektedir. HD yayının alıcı yardımı ile izlenebildiği HD Ready TV?de, görüntü ve ses kaybı yaşanmadan daha yüksek düzeyde parlaklık, daha geniş renk paleti, detaylı ve net görüntü izlemek mümkün olup, Standart TV ye oranla yaklaşık 6 kat daha iyi ses ve görüntü aktarımı gerçekleştirilmektedir.
Full HD 1080p Nedir?
1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.
1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.
"Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.
Full HD 3D TV nedir?
3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TVdir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TVler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TVdir.
3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TVye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.
3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler Aksi takdirde özel 3D TVye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.
Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.
3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TVnize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.
Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..
Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir. (PIP) TV kaynağından gelen küçük bir görüntüyle birlikte PC ekranını görüntüler. Bir TV kanalını seyrederken PC uygulamalarınıza gözatmanızı sağlar.
HDMI Nedir ?
Son günlerde iyiden iyiye hayatımıza giren HDTV televizyonlar ile yüksek kalitede görüntü ve sesi elde etmek oldukça kolaylaştı. Geleceğin televizyon standardı olacağı kesin gibi görünen bu teknoloji ile sıkıştırmasız görüntü ve ses, alıcı aracılığıyla televizyona aktarılıyor.
Sıkıştırma yapılmaması nedeniyle görüntü ve seste kayıp olmaz ancak veri aktarımı için yüksek banta genişliğine sahip bağlantıya ihtiyaç duyulur. Bugün kullandığımız klasik video ve kompozit bağlantıları bu kadar yüksek bant genişliğini kaldıramazlar. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbpsdan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, bu bağlantıyı yapmak için bugün sadece DVI standardı uygundur. DVI bağlantısı, hem pahalı bir teknoloji olduğundan hem de geçerli bir aktarım standardı olarak kabul edilmediğinden tercih edilmiyor.
DVI teknolojisine göre daha yeni bir teknoloji olan HDMi standardı ise bir çok avantaja sahip. İğne sayısı ve sırası bakımından DVI ile aynı özelliklere sahip HDMi kablolar. Aslında HDMi bağlantısının en büyük avantajı görüntü ve sesin tek kablo üzerinden sıkıştırma yapılmadan iletilebilmesidir. 5 Gbps bant genişliği ile HDTV teknolojisini tam destekleyen HDMi bağlantısı lie kayıpsız bir şekilde görüntü ve ses aktarımı mümkün olabiliyor.
HDMI standart, gelişmiş ve yüksek tanımlı video ile çok kanallı ses sinyallerinin tek kablo üzerinden taşınmasını destekler. DVB (-T,-S,-C) ve ATSC gibi MPEG sıkıştırma yapılmış video verisinin akışını tanımlayan dijital TV standartlardan bağımsızdır. Bu tür veriler bir dekoder ile tamamen çözülmüş (sıkıştırılmamış video) olarak HDMI çıkışına yönlendirilir.
Cihazlar farklı sürümlere (ör. 1.0 veya 1.3) göre üretilmektedirler. Tüm sürümler aynı kabloları kullanmakla beraber veri aktarım kabiliyetleri farklılık gösterir. Örneğin ilk sürüm 1080p60 desteğine sahipken 1.3 sürümü 340MHz band genişliği ile WQXGA(2560x1600) desteğine sahiptir.
HDMI aynı zamanda 8-kanal, 192KHz, 24-bit sıkıştırılmamış ses desteği ile beraber Dolby Digital ve DTS desteğine de sahiptir. Sürüm 1.3 ile beraber Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio gibi kayıpsız sıkıştırma yöntemleri de desteklenmeye başlamıştır.
HDMI dijital video (DVI-D veya DVI-I) taşıyan DVI arayüzü ile uyumludur. Bu arayüz (DVI) birçok bilgisayar ve ekran kartında kullanılmaktadır. Yani DVI-D çıkışı olan bir cihaz uygun adaptör veya kablo ile HDMI girişi olan bir monitöre bağlanabilir. Ancak ses bağlantısı veya uzaktan kumanda fonksiyonları mümkün olmayacaktır.
100.000 saat panel ömrü nedir?
Uzun Ömürlü Tasarım
VIERA NeoPDP televizyonları 100.000 saate kadar panel ömrüne sahiptir ki bu da size 35 yıl boyunca mükemmel izleme deneyimleri yaşatır Daha az israf için daha uzun panel ömrü.
16:9 Modu Nedir?
Lazer Disk ya da video kameradan gelen bastırılmış TV sinyalleri, el ile 16:9 moduna geçilerek herhangi bir bozulma olmadan 4:3 resim tüplerinde izlenebilir. Video kameraya ya da DVD kaydediciden gelen anamorfik (bastırılmış görüntülü kayıtlar) herhangi bir bozulma olmaksızın 4:3 ekranda izlenebilir.
2D görüntüden 3D görüntüye çevirme özelliği nedir?
Almış olduğunuz televizyon, yayını 2D görüntü vermiş olsa dahi bu özelliğe sahip ise 2D görüntüyü 3D görüntüye çevirebilme özelliğine sahiptir.
2ms tepki süresi nedir?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 2 ise 2 milisaniye olarak adlandırılır ve 2ms olarak kısaca belirtilir.
100 Hz Nedir?
100 Hz teknolojisinin, bir kareden diğerine daha yumuşak geçiş sağlayan gelişmiş hali; titreşimi de ortadan kaldırır.
Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tvler gözü yormaz ama 50 hz tvler gözü biraz daha fazla yorar.
50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.
10 bit panel nedir?
Normal şartlarda LCD TV'ler için kullanılan standart 8 bit paneller, 256 kademeli renk geçişi yeteneğine sahiptir. 10 bit panel, 1024 geçiş gölgesi sağlar. Bu özellik, ten tonlarından günbatımına her görüntüye canlılık katar ve yine gördüğünüz görüntünün aslına mümkün olduğunca yakın olmasını sağlar.
3D Gözlük Nedir ?
İnsan beyni iki gözümüzden gelen iki ayrı görüntüyü üst üste bindirir ve 3 boyutlu derinliği algılamamızı sağlar. Gözlüklerin yapılışında hep bu prensipten yola çıkılmıştır. Bir göz birinci görüntüyü alırken diğeri ikinciyi görüntüyü görmemizi sağlar.
3D TV Nedir?
3Dfilmleri 3D gözlüklerle izleyerek derinlik hissi yaratarak sanki filmin içindeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz bir özellik
5ms neyi belirtiyor?
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 5 ise 5 milisaniye olarak adlandırılır ve 5ms olarak kısaca belirtilir
600 Hertz tarama özelliği nedir?
İster spor, ister film, ister oyun hayranı olun hızlı sahnelerdeki hareket bulanıklığı izleme zevkinizi azaltacaktır. Akıllı Kare Yaratma Pro özellikli 600Hz Alt Alan Sürücüsü, resim işlemede hareket saptamaya dayalı bir akıllı algoritma kullanarak, ultra canlı ve düzgün hareketli resimler sağlamak için karelerin en iyi kombinasyonunu yaratır.
Düzgün ve titreşimsiz resimler sağlamak için, Akıllı Kare Yaratma Pro özelliğiyle birlikte yenilikçi 600Hz Alt Alan Sürücüsünü kullanmaktadır. Bu, her bir sahnedeki hareketi alt alanlara çevirmesini sağlayan benzersiz görüntü analiz işlemcisidir. Alt alanlar da hızlı hareketli sahneleri şaşırtıcı düzgünlükte hareketle birlikte Ful HD (1920 x 1080) çözünürlükte gösterecek şekilde en uygun hale getirilir. Her bir kare daha önceki işlemciye kıyasla daha kısa süre görüntülenir ve göze hoş görünmeyen bulaşma ve art etkileri neredeyse tamamen ortadan kaldırır.
Anynet+ Nedir?
Ev sinemanızdan keyif almanızı engelleyen tüm sıkıntılardan kurtulun. Anynet+, HDMI ile bağlanan tüm uyumlu Samsung ses ve video cihazlarını tek dokunuşla kontrol edebilmenizi sağlıyor. Artık, bir sehpa dolusu uzaktan kumanda yerine tek dokunuşla her şeyi yapabilirsiniz.
Blu-ray Nedir?
"Blu-ray", birçok teknoloji ve eğlence sektörü liderlerinin bir araya gelerek oluşturduğu topluluğun geliştirmek ve yeni jenerasyon optik medyaları belirlemek için yürüttükleri projedir. Blu-ray teknolojisinin tüm işlerinden Blu-ray Disc Association (BDA, Blu-rak Disk Topluluğu) sorumlu. Blu-ray gelişimine ortak olan firmalardan bazıları Apple, Dell, HP, JVC, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sony ve TDK olarak sıralanabilir. Blu-ray ayrıca Warner Bros, MGM, Sony Pictures, Fox gibi bir çok film ve medya devini de arkasına almış durumda.
İlk bakışta Blu-ray ismi garip kaçıyor. Blu-ray tam manasıyla mavi lazer demek. Aslında İngilizce doğru telaffuzu "Blue Ray" fakat günlük hayatta kullanılan söz öbeklerine patent verilmediğinden bu form seçilmiş. Dolayısıyla "Blu-ray" olan "Blue Ray" den söz edilirken mutlaka "Blu-ray" diye yazılmalıdır. Yani "Blue-ray", "Blu-Ray" gibi yazımlar yanlıştır. Blu-ray kullanarak üzerinde işlem yapılan medyanın ismi Blu-ray Disc'tir. Blu-ray Disc'in kısaltılmışı da BD'dir.
BD'lerin kapasite avantaşı iki şekilde sağlanmış. Birincisi dalga boyu kırmızı lazerden daha küçük olan mavi lazer kullanımı. İkincisi ise odaklama becerisi diyebileceğimiz "Numerical Aperture (NA)", yani Numerik Darlık. Mavi lazer kullanan tek yeni teknoloji BD'ler değil, bunun yanında Yüksek Çözünürlüklü DVD, High Definition DVD yani HD-DVD'ler de var. Teknik olarak DVD'lerle aynı olan HD-DVD'lerin tek artısı kırmızı lazer yerine mavi lazer kullanmaları. Blue-ray Disklerin farkı odaklama becerileriyle ortaya çıkıyor. Bu kısım biraz daha teknik bir detay ve ileride daha ayrıntılı değineceğim. Blu-ray teknolojisinde DVD'lerde bulunan 0.65 odaklama becerisi 0.85 e çıkmış. Daha iyi odaklayan lazer kafası daha ince detaylara inmiş ve bu avantaj kapasiteye olumlu yansımış. Tüm bunların yanında bir çok ek metodlar da kullanılarak 25 GB gibi bir kapasiteye ulaşılmış.
Connect Share Movie Nedir?
USB 2.0 Connect Share Movie özelliği videolarınızı,fotoğraflarınızı seyredebilmenizi ve hatta müziğinizi dinleyebilmenizi sağlar. Bu televizyon adeta bir eğlence merkezi gibidir.
DLNA Özelliği Nedir?
DLNA (Digital Living Network Alliance) dijital cihazların birbirleri ile iletişim kurmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bir teknoloji. Bu sayede odamızda cep telefonuyla bilgisayarımızdaki müzikleri dinleyebilir videoları izleyebiliriz. Aynı şekilde televizyon yayının bilgisayarımızdan rahatça izleyebilir tam tersi olarak da öbilgisayarımızdaki bir filmi televizyondan izleyebiliyoruz.
2003 yılında kurulan Oregon Amerika merkezli bir firma olan DLNA yaşamımızda bize yardımcı olan tüm elektronik cihazların birbiriyle uyum içerisinde çalışmasına yardımcı olmak amaçlı bir yazılım üretti. Bu yazılım sayesinde günlük yaşantımızda bizlere yardımcı olan Bilgisayar, Cep Telefonu, Fotoğraf Makinesi, LCD TV, MP3 Player, Taşınabilir Disk (External HDD) ve bilimum elektronik cihazların birbirine bağlanıp içerikleri (video, müzik ve dijital fotoğraları) paylaşabiliyor.
Eko Sensör nedir?
Işık kontrollü, enerji tasarruflu...
Benzersiz Eko Sensör odadaki ışığın yoğunluğunu ölçer ve ekrandaki görüntünün parlaklığını otomatik olarak otomatik olarak ayarlar. Parlak ışıklı bir ortamda, resim parlaklığı daha da aydınlık hale getirilir ve loş atmosferlerde parlaklık düşürülür. Böylelikle artık gerekli olmadığı halde parlak bir ekranla enerji israf etmiş olmazsınız. Ortamın farkında bir TV ile olası en iyi görüntünün keyfini çıkarın.
Full HD 1080p Nedir?
1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.
1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.
"Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.
Full HD 3D TV nedir?
3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TVdir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TVler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TVdir.
3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TVye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.
3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler Aksi takdirde özel 3D TVye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.
Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.
3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TVnize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.
Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..
Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir.
Gelişmiş 100 Hz Digital Motion Nedir?
Kullanılan bir çok TV sinyal standardı 50 Hz (ya da saniyede 50 kez) resim tazeleme hızını temel almaktadır. Bu tazeleme hızında resimlerde titreşim meydana gelebilir. Gelişmiş 100 Hz Digital Plus, hızlı hareket eden ayrıntılar içeren resimlerde bile daha net ve daha sorunsuz görüntü sağlayan gelişmiş Dijital Sinyal İşlemcisi ve Hareket Algılayıcısı kullanır.