• Dosyayı İndirmek İçin Küçük Bir Adım Kaldı!

uydudoktoru.com üzerindeki teknik arşiv, şema ve yazılımlara erişmek için lütfen ücretsiz üye olun.

Hemen Ücretsiz Kayıt Ol ve İndir

DC 30A 12...50V ~20kHz PWM regülatörü

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Bu set, doğru akımla çalışan cihazlarla birlikte kullanılan darbe genişliği modülasyonlu bir güç kontrol cihazı uygulamanıza izin verir . Yüksek verimliliğe, yüksek yük kapasitesine ve çok çeşitli
besleme gerilimlerine sahiptir. DC kollektör motorlarının dönüş hızını,
ısıtma cihazlarının gücünü, akkor lambaları, LED şeritleri 12-50 V, maksimum 30A'e kadar akım tüketimi ile kontrol etmek için kullanılabilir

1650634598002.webp

Özellikler:
* Besleme gerilimi……………………12…50 V;
*Tüketim akımı……………………….<10 mA;
*Maksimum yük akımı, ……………..30 A;
*PWM Görev Döngüsü.....%5...95
*PWM Frekansı..................... ....~20 kHz
*Verimlilik .................................................. ...........>%95
1650634664307.webp
Notlar:
1. Dimmerin 20-25 V'tan daha yüksek voltajlarda çalıştırılması
gerekiyorsa, bir D4 bastırıcı takılması gerekir. Aksi takdirde,
D4'ü bir jumper ile değiştirin.
2. Güvenilirliği sağlamak için, besleme voltajına bağlı olarak, besleme voltajından 15 V daha düşük
bir stabilizasyon voltajına sahip bir bastırıcı seçin . 3. Kalay iletken açık raylar! 4. Transistörü en az 600 sq.cm alana sahip bir radyatöre monte edin 5. Maksimuma yakın uzun süreli yükler için , baskılı devre kartının konvektif soğutmasını sağlayın.

Bende de mevcut değil yazar özellikle vermemiş fakat internette benzer bir çok devre var onlara bakarak değer verilebilir diye düşünüyorum.

Eklentiler

PWM (Kare Dalga) DC Motor Sürücü Devresi

1757920677172.webp
Gerekli Malzemeler:
1 x 555 Timer Entegre
1 x IRFZ44 Power Mosfet
2 x 1N4007 Diyot
1 x UF4007 Diyot
2 x 0.1uf (100nF) Kondansatör
1 x 100uF Kondansatör
1 x 100K Potansiyometre
1 x 10K Direnç
1 x 470R Direnç
1 x 3mm LED (Kırmızı)
1 x 5*5 Delikli Plaket
2 x PCB Klemens

Bu devrede Mosfetin Gate bacağı 555 entegresinin 7. bacağına bağlıdır. Genellikle bu tip devrelerde gate bacağı 555 entegresinde 3. bacağa bağlanır. 7. bacağa bağlı olan tasarımda PWM sinyali daha kararlı ve biraz daha geniş bir aralık sunuyor. DC motor hız kontrol devresi olarak popüler 3-4 farklı tasarım mevcut. 3. bacağa bağlı olan tasarım ve 555 yerine LM358 entegresi kullanılan tasarım vs. vs. Bunların popüler olanlarını yaptım ve test ettim. Mosfetin Gate bacağının 555 entegresinin 7.bacağa bağlı olduğu devre bana göre en verimlisi.

Geri
Yukarı