İnternette CXA1538 tek çipli alıcı mikro devresi için oldukça fazla sayıda farklı devre şeması bulunmaktadır. Malzemeyi özetledikten sonra basit bir şey yaptım. Datasheet'teki diyagramı temel alarak en çok tekrar eden bağlantı diyagramlarını seçtim. Değişken kondansatör kullanma isteğim olmadığından, daha çok ayar yöntemi, yani varikap kullanımı ilgimi çekti. Ayrıca alıcının dijital projelerde kullanılma olasılığı da ilgimi çekiyordu. Veri sayfasındaki diyagram şu şekilde:

Sadece FM aralığını almayı planlıyorum ve bu nedenle AM aralığına af tanındı; devre AM devre kablo demetini kaybetmiştir. İşte, hepsi bu kadar aslında. Korkutucu çok bölümlü değişken kapasitörleri varikaplar ve çok turlu değişken dirençlerle değiştiriyoruz (normal bir değişken dirençle de gayet iyi ayar yapabilirsiniz).
Aşağıda tam şemayı görebilirsiniz (her şey kurallara uygun gözüküyor).

Aşağıda basitleştirilmiş bir diyagram (minimum çalışma) bulunmaktadır

pcb devresi

Ayarlama, bobinleri sıkıp bırakarak tüm aralıktaki istasyonların en büyük hassasiyetini ve alımını sağlayacak bir durum aramaya dayanır. Anten 40-50 cm uzunluğunda bir tel parçasıdır.
Aşağıda monte edilmiş alıcının fotoğrafı yer almaktadır.

Sadece FM aralığını almayı planlıyorum ve bu nedenle AM aralığına af tanındı; devre AM devre kablo demetini kaybetmiştir. İşte, hepsi bu kadar aslında. Korkutucu çok bölümlü değişken kapasitörleri varikaplar ve çok turlu değişken dirençlerle değiştiriyoruz (normal bir değişken dirençle de gayet iyi ayar yapabilirsiniz).
Aşağıda tam şemayı görebilirsiniz (her şey kurallara uygun gözüküyor).

Aşağıda basitleştirilmiş bir diyagram (minimum çalışma) bulunmaktadır

pcb devresi

Ayarlama, bobinleri sıkıp bırakarak tüm aralıktaki istasyonların en büyük hassasiyetini ve alımını sağlayacak bir durum aramaya dayanır. Anten 40-50 cm uzunluğunda bir tel parçasıdır.
Aşağıda monte edilmiş alıcının fotoğrafı yer almaktadır.