Biss'te Donma, Yardım!

eskiris

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar key girmek için biss e geldiğim anda alet donuyor. Ne kumanda, ne de tuşlar, hiçbirşey işlemiyor. Fişi çıkarıp, takıyorum ancak öyle uydu açılıyor. Lütfen yardım. Biss girmem lazım. Sorunu nasıl düzeltebilirim?

Arkadaşlar key girmek için biss e geldiğim anda alet donuyor. Ne kumanda, ne de tuşlar, hiçbirşey işlemiyor. Fişi çıkarıp, takıyorum ancak öyle uydu açılıyor. Lütfen yardım. Biss girmem lazım. Sorunu nasıl düzeltebilirim?

Cihazınızın modeli taplin ali chipset ise hem modelini tam olarak yazanız hemde öncelikle bir yazılım güncellemesi yaparak deneyiniz..

Cihazınızın modeli taplin ali chipset ise hem modelini tam olarak yazanız hemde öncelikle bir yazılım güncellemesi yaparak deneyiniz..
Alet Taplin 9000Fta. Güncelleştirmeyi nasıl yapıyoruz?

---------- Sonra gönderilen Saat 12:33 ---------- İlk önce gönderilen Saat 11:46 ----------

Bir de Biss yerine Viaccess'e girsem olur mu?

Son düzenleme:
Yazılımın nasıl yükleneceği forumda resimli olarak anlatılmıştır taplin 9000fta içerisinde mevcuttur.Viacces girsen çalışmaz arkadaşım ayrıca 2007 yazılımlarından birini yükleyiniz..yada yazılımlarda biss key yazanlardan yükleyiniz

Aynı sorun bende de var :(

Cihazım Taplin 9000 FTA ama Ali chipset olup olmadığını nasıl anlıyoruz?

9000fta cihaz ali chipsettir zaten chipsetin versiyonunu oğrenmek için cihazın kapağını açıp işlemci bilgilerini okuyabilirsiniz yada cihaz bilgisinden bakabilirsiniz..

Bu işlerle haşır neşir olmadığımdan bunu bilmiyordum.
Ben şimdi programımı güncellemek istiyorum fakat onu da beceremedim :(
Altta ki resimde görünen kablo var elimde, acaba sorun kabloda mı?

2714098-sany0003.jpg

yada nerede hata yapıyor olabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

sorununuz tam olarak nedir bağlantımı kurmadı.bağlantı kuramadıysanız bu kablonun driver programı olması lazım pc ye kabloyu tanıtıp com ayarlarını yapmalısınız

İnternetten birkaç driver buldum denedim fakat bir türlü olmadı, yani eğer resimde ki kablo doğru kablo ise benim sorun driverda demektir, yani doğru drivera ulaşamamışım. Bu kabloya uygun driver sizde mevcut mudur, yada nasıl ulaşırım? En azından doğru driverı kullandığımı bilirsem bir adım daha ilerlemiş olurum.

Kabloyu aldığınızda kutusunun içinden çıkması lazımdı seri ve model numarasına göre bakmak lazım bende yok araştırmak lazım

eğer kablonuzu değiştirme imkanınız var ise yukarda resimlerini eklediğim aparatı almanızı tavsiye ederim..

Onlarca driver denedim olmadı, ne garip bir iş :mad:

Birde XP işletim sistemli bir masaüstü bilgisayarda denemek istiyorum ama kafama takılan bir husus var, (ne kadar acemi olduğum ortaya çıkacak :) ama olsun ) Yazılım yüklemek için uydunun menüsünden herhangi bir işlem yapmak gerekiyor mu (yani tv ye bağlamam gerekecek mi?), yoksa uyduda hiçbir işlem yapmadan olay sadece bilgisayardaki yükleyici ile halloluyor mu?

Bazı sorunlardan dolayı bir süre uğraşamadım, geçen hafta uyducuya da götürdüm o da yapamadı, hala biss girilen yere gelince donuyor cihaz, götürdüğüm yerdeki arkadaş flash yüklemek lazım dedi, bir yer tavsiye etti ama orada uzaktı gidemedim. Bende uydudoktoru nun önceki sayfada gösterdiği resimde ki siyah usb to rs232 aparatı aldım.
usb20tors232adaptor.jpg

tabi bu direk uyduya olmadığından yine resimdeki gibi dişi/erkek dönüştürücü kullanmam gerekti
9649870-2714098_sany0003.jpg

aldığım ürünün driver cd si de olduğu için driverları da sorunsuz yükledi.

Aygıt yöneticisinde Bağlantı noktalarında USB Serial Port ve Evrensel Seri yolu denetleyicilerinde de USB serial converter göründü.

Fakat yazılım yüklemeye kalktığımda "Seri Port Aranıyor" yazısı geliyor ve öylece kalıyor.

1687153-adsiz1.jpg

Sorun nerdedir acaba?

Son düzenleme:
comport ayarını yaptınız mı?yapmadıysanız taktiğiniz usb hangi portu otomatik olarak aldı onu bakınız.eğer yükleyici program portu desteklemiyorsa resimde gördüğünüz yerden portu kendiniz ayarlayınız ve pc kapatıp açınız işlemlerinizi yeniden yapınız.yazılım yükleme işlemini..

Hocam Com1 yaptım restartladım olmadı, com2 yaptım restartladım olmadı, port ayarlarını değiştirdim 115200 yaptım, party : even yaptım olmadı, velhasılı olmadı. Son ihtimal bi yerde rastlamıştım 2-3 3-2 5-5 bağlantılı olmalı diye 2 kablo ile de olmadığına göre acaba cihazın rs232 girişinde ki kablolarda bir yanlışlık olabilir mi diye foto çektim.

1121141-picture_002881.jpg

5234912-picture_00289.jpg

Son düzenleme:
Geri
Yukarı