BigDump.php İle Büyük SQL Yedekleme

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
BigDump.php İle Büyük SQL Yedekleme
Bigdump.php İle Büyük SQL Yedeklerinizi Kolayca Yükleme
Bigdump.php den kısaca bahsetmek gerekirse, mağlum phpmyadmin ile büyük veritabanı yedeklerini import etmek oldukça uğraştırıcı bir iştir ki en sonunda import ettiniz diyelim türkçe karakter hatası da cabası. Veya yükleme sırasındaki aksaklıklar olası.(Zaman aşımı vs.) Bunu yaşamamak için bigdump.php mysql yedeği geri yükleme aracını kullanabilirsiniz. En son 120mb bir sql yedeğini yüklemiştim okadar sorunsuz ki. Üstelik çok hızlı. Bunun sebebi ise upload yapmıyor zaten upload edilmiş bir veritabanı yedeğini phpmyadmin’e işletiyor.
Öncelikle dosyamızı kendi resmi sitesinden indirelim..
http://www.ozerov.de/bigdump.zip
Dosyamızı bir editörle açıyoruz ve kodları görüntülüyoruz.
39532973.png

Ben resimde numaralandırma yapmayı tercih ettim. Numaraladığım yerlerin de ne anlama geldiğini açıklıyorum.
1- Bu alan genelde localhost’tur. Veritabanınızı başka bir serverda tutuyorsanız o serverin ip adresini yazarsınız.
2- Hostunuzda oluşturduğunuz veritabanın adını eksiksiz yazın.3- Veritabanınızın kullanıcı adını eksiksiz yazın.
4-
Veritabanı kullanıcısının şifresini yazın.5- Eğer veritabanı dosyanız .zip uzantılı ise buraya hostunuza atacağınız veritabanı yedek dosyanızın uzantısıyla birlikte tam adını yazın. Sadece sql uzantılı ise birşey yazmanız gerekmez. Bigdump otomatik görüyor.
6- Saniyede kaç satırın phpmyadmin’e işletileceği ayarıdır. Bu ayarı standart olarak bırakmanız kafidir. Ben genelde değiştirmem. Ama eğer yükleme sorun yaratıyorsa bu sayıyı düşürmeniz gerekebilir.
Daha sonra dosyayı kaydedip hostunuzun ana dizinine atıyorsunuz.
Ana dizine .sql uzantılı veritabanı yedeğinizi de atıyorsunuz.
bigdump.php ve .sql yedeğiniz aynı dizinde olduğuna dikkat ettikten sonra www.siteadi.com/bigdump.php olarak çağırıyorsunuz.
ve ayarlarınız doğruysa aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

13252027.png

Start import diyerek geri yüklemeyi başlatıyorsunuz ve kısa sürede bilgi mesajını alıyorsunuz.
Eğer türkçe karakter sorunu yaşıyorsanız bigdump.php dosyasındaki $db_connection_charset = ”; kısmındaki tırnaklar arasına yedeğinizin karakter setini yazmanız işinizi görür. Tabi phpmyadmin karakter setiyle aynı olmak zorundadır. Tablolarınız latin5 ise latin5, utf-8 ise utf-8 yazabilirsiniz. Phpmyadmin Charset’ini de ayarlamayı unutmayınız.
ÖNEMLİ UYARI : Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra veritabanı yedeğinizi ve bigdump.php dosyanızı mutlaka hostunuzdan siliniz. Aksi takdirde hala hostunuzda olduğunu anlayan biri veritabanınıza zarar verebilir.

Geri
Yukarı