Beko 55 ekran TV açarken yatay çizgiler çıkıp tekrar kapanıyor

Öğretmen27

Üye
Kayıtlı Üye
Ustalarım hayırlı geceler. Bizim 55ekran Beko TV'miz var. Önce ekranda titreme vardı ve arada sırada kendi kendine kapanıp açılıyor bazen de kapandıktan sonra biz açıyorduk. Cihazı açtım EHT trafosunun arkasında 47uf 160 V kond. şişme yapmıştı. Bunu değiştirdim TV cam gibi gösterdi 3-4 dk. sonra kapandı.
TV'nin fişini çekip tekrar takdığımda start verdiğimde yatay çizgiler oluştu TV'den ses (bu ses normal kanaldaki ses) gelir gelmez kapanıyor 4 defa standbye ışığı yanıp sönüyor. Bu 4 defa yanıp sönme olayı aralıklı olarak devam ediyor.
Sorunumuz hakkında cevap veren ustalara şimdiden teşekkürler...
Beko E1 21 ŞASE.

Merhabalar. D507 ( bazı arıza notlarında D104 iptal edin diyor) diyotu buldum iptal edip menüden gerekli ayarları yaptım. Sonuç olarak cihaz açıldı fakat 10 dk sonra yatay çizgiler ortaya çıkıyor. Defter çizgileri gibi. TV açıkken screen potuyla oynadığım anda TV normale dönüyor. Bazen açıyorum kısıyorum düzeliyor bazen kontrol kalemin ucu değdiğinde düzeliyor ama tekrar yatay çizgiler ortaya çıkıyor. Galiba EHT trafosu arızalı siz ne dersiniz?

evet bahsettiğiniz gibi eht trafosu arızalı olabilir screen potu arızalıda olabilir.Eğer arızalı isi yine de değişmesi gerekir.

screen biraz kıs bak ne olacak.
Kondansatör arızasına benziyor kardeşim başka bir component ten olacağını tahminde etmiyorum.

Geri
Yukarı