AutoPlay Media Studio 8 ve Özellikleri

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Uzun zaman sonra nihayet Indigorose firması ams 8 betayı kullanıcılara sundu. Kendim biraz test etme şansı buldum tabi herşeyini değil bazı önemli yerlere gözgezdirdim. Sizlerle beraber yeniliklere gözatacağız. En önemli yeniliği lua nın son sürümü desteği getirilmesi çünkü eski ams sürümlerinde lua nın epey eski versiyonu kullanılıyordu. Artık lua 5.1 script tabanıyla çalışacak böylelikle çok daha uyumlu olacak. Tabi eskiden kullandığımız pluginler maalesef yeni sürümle çalışmayacak çünkü kod tabanı değiştirildi lua nın yeni sürümü gelmesiyle. Yapacağımız plugini hazırlayan kişilerin 5.1 ile uyumlu olacak şekilde plugin hazırlamasıdır. Diğer yeni bir özellik blu-ray desteğinin gelmesi. Sonrasında uygulama stilleri, ve sonrasında yine en önemli bir yenilik daha olan veritabanı desteği getirilmesi. 7.5 sürümünde veritabanı desteği vardı ama sqlite 2 ve pek tanınmayan bir özellikti sadece plugin şeklindeydi. Yetkililer bunu gözönüne alarak çok daha gelişmiş bir veritabanı sunmuşlar bizlere. Mysql, Sqlite 3, Oracle, ODBC, Postgre SQL veritabanlarıyla artık rahatça çalışabileceksiniz. Sonraki yeni özellik ise pdf desteği getirilmiş. Önceki sürümde plugin şeklinde kullanabiliyorken artık içinde entegreli bir şekilde kullanabileceğiz. ( Tabiki sisteminizde adobe reader kurulu olması gerekiyor. ) Bununla beraber quicktime desteğide getirilmiş pdf gibi. Bunuda kullanabilmeniz için sisteminizde quicktime ın kurulu olması gerekiyor. Sonraki yenilik ise bir nesne yeniliği ki bu xbutton dur. xbutton un button dan en büyük farkı içerisine resim eklenebilmesi ve daha göze hoş görünmesi. Sonraki yenilik ise listbox nesnesine checkbox özelliği getirilmesi buda önemli yeniliklerden birisi bence. Sonraki yeniliklerden birisi artık daha güvenli olduğu söyleniyor ams nin. Tabi bunu zamanla göreceğiz. Sonraki yenilik servisleri yönetebilme özelliği bunuda güzel düşünmüşler. Artık windows servislerini durdurabilir, devredışı bırakabilir ve yeniden başlatabilirsiniz. Hatta kendi oluşturduğunuz servislerede bunları uygulayabilirsiniz. Sonraki yenilik FTPWI script yeniliği FTP pluginine alternatif olarak üretilmiş olabilir tam olarak test etmedim bu özelliği. Sonraki yenilik ise sistem geri yükleme ve sistem geri yükleme noktası oluşturma özelliği. Sonraki ise dialog a combobox yeniliği getirilmesi. Sonraki özellik tooltip dediğimiz bilgi veya uyarı balonları daha da geliştirilmiş. Sonraki yenilik ise çalışma alanımız daha da güzelleştirilmiş artık göze daha hoş görünüyor ve bunların yanında geliştirilmiş özelliklerde var. Bunlar grid nesnesi, flash nesnesi ve flv video desteği, web nesnesi, video nesnesi, paragraph nesnesi kaydırma çubuğu, uygulama başlangıç diyaloğu, project explorer penceresi, quick scripts … gördüğünüz gibi say say bitmiyor. Denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdilik kolay gelsin herkese…Alıntıdır:amsdeveloper

Geri
Yukarı