Yapacağımız projelerimizde kullanacağımız JOSYTICK projelerimizin daha işlevsel olmasını sağlayabilir. Piyasada bulunan joystick modüllerine buton eklenmiş versiyonları vardır. Bu tür modüllerin kullanımı ile projemizde kullanacağımız 3-4 elektronik devre elemanının tek bir modül ile kullanımı mümkün. Bu modülü X ve Y düzlem hareketlerini monte edilmiş iki adet potansiyometre ile ölçer. Bundan dolayı X ve Y düzlem pinlerinin çıkışı analogdur.
Örnek olarak LCD ye menü hazırlama ve kontrollerinin 5 buton ile yapılmasından ise bu modülün kullanımı çok daha basit olacaktır. Yada yaptığımız bir robotumuzun kontrolünde kullanılabilir .
Arduinomuza bağlantımız ise X ve Y düzlemleri için çıkışımızı Analog girişlere bağlamamız gerekiyor. Butonun bağlantısı size kalmış . Programımızda ben A0 a bağladım.
Örnek olarak LCD ye menü hazırlama ve kontrollerinin 5 buton ile yapılmasından ise bu modülün kullanımı çok daha basit olacaktır. Yada yaptığımız bir robotumuzun kontrolünde kullanılabilir .
Arduinomuza bağlantımız ise X ve Y düzlemleri için çıkışımızı Analog girişlere bağlamamız gerekiyor. Butonun bağlantısı size kalmış . Programımızda ben A0 a bağladım.
PHP:
int xPin = A1;
int yPin = A2;
int butonPin = A0;
int xPozisyonu = 0;
int yPozisyonu = 0;
int butonDurum = 0;
void setup() {
Serial.begin(9600);
pinMode(xPin, INPUT);
pinMode(yPin, INPUT);
pinMode(butonPin, INPUT_PULLUP);