Arkadaşlar elimde lehimleme ünitesine ait yedek bir havya vardı. Bunu değerlendirmek istedim internetten araştırıp bir yöntem budum. Arduino ile ısı ayarlı bir havya yapmaya karar verdim. Ben orijinal devreye birebir uydum aynısını yaptım. Önce JLCPCB ye gerber dosyasını yükleyip baskı devre imal ettirdim .Kartı dizip arduino yu programlayıp havyayı bağlayıp enerjiyi verdim. Sorunsuz çalıştı. Benim havya marxlow 415R modeli Fakat marxlow 907 modeli ile yapan bir arkadaş biraz değişiklik yapmak zorunda kalmış. Benim yaptığım havyaya ait değerler havya soketinin 1-2 nolu uçları 24V giriş olup 3 ohm bir değer ölçülüyor.4-5 uçlarına sensör uçları ve 50 ohm değerinde bir değer gösteriyor.907 havyaya ait verileri şu link teki videodan izleyebilirsiniz burada yapan arkadaş güzelce anlatmış. Piyasada 907 modeli rahatlıkla bulabilirsiniz. link (
ısı ayarlı havyanız olsun isterseniz gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ben güç kaynağı olarak notebook adaptörü kullandım. Yapmak isteyen arkadaşlara kolay gelsin. Kutusu için3D yazıcı dosyaları Arduino ino dosyası gerber dosyaları hepsini zip dosyası içine koydum.