Sabahdır onunla uğraşıyorum bir türlü yazıyı düzeltemedim ki nasıl yapmam gerektiğini bilemedim açıkcası kusura bakmayın.Devre başka, şema başka
LİNK YENİLENDİ TIKLAYINIZEki Görüntüle 34922
Her araca uygun olarak çakar stop devresi için mevcut şemayı paylaşıyorum...
TIKLAYINIZ
Bunun gibi devrelerin artı girişine IN4007 Gibi bir koruma diyotu konulursa çok iyi olur,çünkü ters bir voltaj tüm emeği yok eder. ( AKÜ AFFETMEZ )Eki Görüntüle 34925
Devresi bu
Evet doğru orada bi eksiklik var.Bunun gibi devrelerin artı girişine IN4007 Gibi bir koruma diyotu konulursa çok iyi olur,çünkü ters bir voltaj tüm emeği yok eder. ( AKÜ AFFETMEZ )
Bu devre sadece arabanın 3.Stop lambasına (LED) olanlara bağlanabilir sadece. Eğer aracın diğer fren lambalarına bağlantı yapılmak istenilirse bir mosfet kullanılarak da çıkış akımı yükseltilebilir. Herhangi bir aracın 3.stop lambası 600mah geçmiyor zaten o yüzden sorun olmaz.BD139 devamlı çalışma da 1A yük taşıyabilir. Anlık 1.5 Ampere çıkar da...
5 Amperlik yükü kaldıracak tasarım nerde?
Güç (akım) transistörünü değiştirin.
Yüksek akımlara ihtiyaç duyulduğunda daha önce paylaştığım devre kullanılabilir ancak, bu devre sürekli olarak flaş yapıyor.Merhaba; arabanız için yüksek maliyetli çakar modülü almaktansa bu devreyi sizlerde kurup ucuz bir şekilde arabanıza güzel bir görsel katabilirsiniz. Devre üzerinde yine her zaman ki gibi bu devrenin ana kalbi olan 555 entegresi üzerine kurulmuştur. Entregre 3 numaralı pin den bir pwm sinali oluşturarak yine 3 numaralı pin çıkışına bağlı olan mosfet ile devre toplamda 5 amperlik bir yükü kaldıracak şekilde tasarlanmıştır. Devreye ait şema ve baskı devresi aşağıda yer almaktadır...
Devre şemasında ve Baskı devre üzerinde hatalar mevcut idi. Yeni olarak şema ve baskı devre oluşturuldu. Devrenin çalışma durumu, aynı zamanda proje dosyası paylaşıldı. Devre üzerinde bulunan C3 kondansatör değeri değiştirilerek flaşlama işleminin daha hızlı veya daha yavaş çalışmasını sağlayabilirsiniz.