arçelik 4472 zx8 190 18 sase stanby ve açılma sorunu

diecop

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba üstadlar
tv aksam yatarken kapttım sabah açtıgımızda viiiiiiiggggg gibi bir oteme sesi geliyor ve açmaya kaltıgımında stanby ısıgı sürekli kipiliyor ancak 5 dakka sonra stabil hale geldiginde tv açılıyor
neyse biz bir süre boyle kullanamaya devam ettik ve bu arada renklerde de problem oldu düzeldi sonra geri bozuldu neyse biz yine idare ettik ve suan
tv yi açmaya çalıstıgımızda stanby ısıgı sürekli kipiliyor ve ancak 3-4 saat bekledikten sonra stabil hale geliyor ancak acılıyor ve renkler deki sorunlarda devam etmekte

ben de söktum ptc ye baktım o yanmıstı onu değiştirdim
birde üzerinde 3300µF25v yazan bir kapasitor şişmiş
ancak diger sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz üstadlarım

Yine besleme ile alakalı bir durum söz konusu olabilir.Besleme ve EHT çıkışındaki kondansatörleri kontrol ediniz.Mümkünse değiştiriniz.

Merhaba üstadlar
tv aksam yatarken kapttım sabah açtıgımızda viiiiiiiggggg gibi bir oteme sesi geliyor ve açmaya kaltıgımında stanby ısıgı sürekli kipiliyor ancak 5 dakka sonra stabil hale geldiginde tv açılıyor
neyse biz bir süre boyle kullanamaya devam ettik ve bu arada renklerde de problem oldu düzeldi sonra geri bozuldu neyse biz yine idare ettik ve suan
tv yi açmaya çalıstıgımızda stanby ısıgı sürekli kipiliyor ve ancak 3-4 saat bekledikten sonra stabil hale geliyor ancak acılıyor ve renkler deki sorunlarda devam etmekte

ben de söktum ptc ye baktım o yanmıstı onu değiştirdim
birde üzerinde 3300µF25v yazan bir kapasitor şişmiş
ancak diger sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz üstadlarım

kardeşim 100uf 200volt 2 ad var onlarıda değiştir cihazın açılır

Geri
Yukarı