Alexa nasıl kullanılır, bazı şeyleri anlayamıyorum

uydudoktoru

Tanınmış Üye
Yönetici
Yönetici
Bizim forumda sayısal muhabbetleri kafaya takmasak da, "Alexa" denen şeydeki bazı terimlerin ne anlama geldiğini ve Alexa'nın nasıl kullanıldığını öğrenmek için bu başlığı açtım.

Forumun istatistiklerini falan gösteriyor sanırım.

Şimdi, Alexa'daki;

"Traffic Rank" nedir?

"Reach" nedir?

"Pageviews" nedir?

"Pageviews/User" nedir?

"Bounce %" nedir?

"Time On Site" nedir?

Bunlar ne anlama gelir, bunlardaki sayılar (artma ve azalma) neyi ifade eder?

Beni bu konuda aydınlatabilecek olan var mı arkadaşlar?

Bizim sayı epey düşmüş gördüğüm kadarıyla. Yani 1,000,000 küsürdü. Hatta bir ara 1,500,000 falandı (ne anlama geldiğini bilmiyorum) ve şu sıralar 900,000 civarında gidiyor. Bu nedir? İyi bir şey mi, kötü bir şey mi?

Dediğim gibi, sayısal muhabbetleri kafaya takmıyoruz, sitemiz bir dost meclisi olduğu için "tanınalım, tanıtım yapalım, reklamımızı yapalım, reklam alalım" gibi eğilimlerimiz yok. Sayısal muhabbetimizi kaderine bırakmış haldeyiz ve fazladan bir şey yapmıyoruz. Ama insan yine de merak ediyor bu neyin nesidir diye.

---------- Sonra gönderilen Saat 04:51 ---------- İlk önce gönderilen Saat 04:51 ----------

"Traffic Rank" : Alexa, Web sitelerinin ziyaretçi sayılarına göre izlenerek, dünya sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu gösteren bir internet rating sistemidir. Web üzerindeki en ciddi site ziyaretçi ölçüm sistemidir..

"Reach" Bu tuşa bastığınız zaman dünya çapındaki ziyaretçilerin ne kadar çabuk sürede sitenize ulaştığını gösterir. + işareti varsa doğru yoldasınız.

"Pageviews" Sitenizdeki sayfaların görüntülenme yüzdesini belirtir. Buda artarak devam ediyorsa iyidir.

"Pageviews/User" Kullanıcı başına günlük sayfa gösterim sayısını ve oranının gösterir.Buda artış eğiliminde olmalı.

"Bounce %" Tek bir sayfa açmak için ziyaret yüzdesi demek.

"Time On Site" Üyelerin sitede geçirdikleri ortalama süreyi gösterir.

Sıralama da 2 milyondan büyük bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretçi sayısı “ÇOK ÇOK KÖTÜ”,
o 2 milyon ile 1 milyon arasında ise “KÖTÜ”,
o 1 Milyon ile 500 bin arasında ise “VASAT”,
o 500 bin ile 250 bin arasında ise “NORMAL”,
o 250 bin ile 100 bin arasında ise “İYİ”,
o 100 bin ile 50 bin arasında ise “ÇOK İYİ”,
o 50 bin altı “ÇOK ÇOK İYİ” olarak kabul edilebilmektedir.
* Eğer Avg. Traffic Rank: “NO DATA” ise sizden başka kimse siteyi ziyaret etmiyor demektir…

Sitenin 900 binlere doğru azalması sitenizin iyi yolda olduğuna işarettir.Başarılarınızın devamını dilerim.

Bu yazının bazı bölümleri alıntıdır.

Geri
Yukarı