8 uydu tek diseqc ile tek kabloda !!

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
13375475561.jpg


8 UYDU TEK DİSEQC İLE TEK KABLODA !!

Bir uydu alıcıya 8 taneye kadar çanak/LNB/uydu IF girişini doğrudan bağlayabilmek için 8 giriş/1 çıkışlı sviç. Girişlerin seçimi DiSEqC 1.2 komutu "Goto nn"(6B) veya DiSEqC 1.1 protokolü kullanılarak yapılmaktadır. 1 den 4'e kadar olan girişler "Write NO" (38) komutu ile de seçilebilir, bu durumda sviç standart 4 girişli dayzek komutlarıyla uyumlu olacaktır. Kısa devre korumalıdır.

Dreambox, HDbox gibi linux tabanlı cihazlarda ve topfield yazılımlı cihazlarda 8 uyduyu tek kablo ile alabilme ve Next , goldmaster, sunny gibi standart yazılımlı cihazlarlada uyumlu olarak kullanabilme sadece 8/1 DİSEQC SWİTCH ' te.



-Diseqc 1.0-1.1-1.2 protokollerinin tamamını destekler.

- 8 lnb girişi

- 1 çıkış

-8 çanak antene kadar tek switch e bağlantı imkanı sağlar.

P168 Teknik Özellikler
Frekans Sahası 950-2300 MHz
Kontrol DiSEqC 1.1, 1.2
Katışma kaybı 5 dB avg.
Yalıtım 30 dB avg.
LNB akımı 400 mA max.
Çekilen akım 50 mA max.
Boyutlar (w,d,h [cm]) 13.6 x 10.4 x 3.3
Sıcaklık sahası 30°C - +70 °C
P.168'in Montajı
#
1. Kabloların bağlanışı
P.168 sviçin 8 giriş konnektörü ile bir çıkış konnektörü bulunmaktadır. Farklı çanaklardan(LNB'lerden) gelen koaksiyel kablolar (INP1 -- INP8 arası) girişlere (Hangi çanağın hangi girişe bağlandığı not edilmelidir), çıkış konnektörü (OUT) ise bir koaksiyel kablo ile uydu alıcısına bağlanır.
Sviçin uzun süre ve verimli olarak kullanılabilmesi için 2 GHz üzerinde frekanslarda çalışmak üzere yapılmış yüksek kaliteli koaksiyel kablolar kullanılması tavsiye edilir.
2. Uydu alıcının ayarı
#

P168'in kullanılma şekline ve alıcının desteklediği DiSEqC protokol versiyonuna göre alıcının ayarları değişik olacaktır.

A/ DiSEqC 1.1 protokolüne göre ayar
Eğer alıcınız DiSEqC 1.1 protokol desteğine sahipse ilgili "uncommitted switch" ayar menüsünde bağlanan LNB'lerin konfigürasyonuna göre gerekli verileri giriniz. (Sviç bu durumda DiSEqC 1.0 standardında A dan D'ye olan sviç komutlarına rekasiyon vermez.

Girişleri aşağıdaki tabloya göre tahsis ediniz:

INP 1 uncommitted switch 1
INP 2 uncommitted switch 2
INP 3 uncommitted switch 3
INP 4 uncommitted switch 4
INP 5 uncommitted switch 5
INP 6 uncommitted switch 6
INP 7 uncommitted switch 7
INP 8 uncommitted switch 8

B/ DiSEqC 1.2 protokolüne göre ayar
Eğer alıcınız DiSEqC 1.1 versiyonunu desteklemiyor ancak DiSEqC 1.2 destekliyorsa o zaman ayarlar sanki bir DiSEqC anten motorunuz varmış gibi yapılır. Alınacak uydular motor döndürmekte(doğu veya batı) kullanılan buton basılı tutularak yeterli sinyal şiddeti ve kalitesi alınıncaya kadar beklenir. Sonra hemen bırakılarak o nokta kaydedilir. Sıra ile bağlanan tüm LNB'ler için ayni işlem tekrarlanır.

C/ DiSEqC 1.0 protokolüne göre ayar
Bu sviç tipi standart A,B,C,D konumlarına cevap vermez. Ancak bu komutlar önde bağlı bir DiSEqC sviçle (mesela iki girişli P.162 veya 4 girişli P164-IW) birlikte kullanıldığında etkili olur ve bu şekilde standart(committed) ve uncommitted komutlar birlikte kullanılarak 32 LNB'ye kadar seçmek mümkündür.

Alıntı..
 
Geri
Yukarı