Bununla birlikte, mevcut aynaları diferansiyel çifti üzerindeki aktif yük olarak tutmaya, giren akımı çoğaltır ve adı geçen akımın kazanç transistörlerinden sürekli geçmesine izin verir, bu şekilde bir kaynağı ortadan kaldırmak neredeyse azalır İki dalın akımları arasında muazzam bir eşitliğe izin vermenin yanı sıra, bir transistördeki kolektör akımının değişimi olan bozulma.
Ayrıca, sabit bir akım kaynağı eklemenin iyi bir fikir olduğunu düşündüm, böylece ayrışmadan voltaj değişikliklerine dayanabilir ve bu sayede amplifikatör ± 50V ila ± 75V arasında iyi çalışabilir.
Üzerinde anlaştığımız diğer bir şey, güç transistörlerini bir tarafa koymaktı, çünkü düz bir soğutucu almak daha kolay ve çok fazla yer kaldığı için bir koruma sistemi ve fan soğutucu kontrol sistemi ekledim.
Ayarlamalar ve devreye alma
Amplifikatör, potansiyometrenin merkeze yerleştirildiği ofseti ayarlamak için amplifikatör girişi toprağa veya GND'ye bağlı olarak yapılması gereken 2 ana ayar (Ofset ve Önyargı) gerektirir, daha sonra multimetre en düşük voltaj ölçeğine yerleştirilir. (genellikle 200mV) çıkışta; multimetre gerekirse ofset potansiyometresine hafifçe vurarak mümkün olduğunca 0.00V'a kadar ölçüm yapmalıdır. Önyargı ayarı, potansiyometreyi merkeze ve multimetrenin uçları hala en düşük voltaj ölçeğine ve pozitif uçların (2SC) yayıcılarından herhangi birine kırmızı uç ve negatif uçlar (2SA) yayır ve multimetre 11 ila 17mV arasında bir voltaj gösterene kadar potansiyometreyi yavaşça döndürür.
Gerçek şu ki, sonuçtan çok memnunum, çünkü çok iyi kalitede, ortak bileşenlere sahip, montajı ve ayarlaması kolay, profesyonel bir amplifikatör, umarım benim gibi beğenirsiniz. (Fotoğraf ve montaj Paco Hernández izniyle).
Özellikler
Güç: ± 75V / 5A
Güç: 275W RMS @ 8Ω / 400W RMS @ 4Ω
THD: 0.01% 1Khz
Frekans Aralığı: 20Hz ~ 50Khz
Sönümleme Faktörü: 100
Eklentiler
Son düzenleme: