17MB140 Şema
17MB140-R3 Şema
17MB140TC-R1 Şema
17MB140TC-R2 Şema
17MB140TC-R3 Şema
17MB140 Pozisyon Şeması
17MB140 Servis Kitabı
17MB140TC Servis Kitabı
17MB140 veya 17MB140TC şaseye sahip televizyona hangi durumlarda yazılım yüklenebilir :
- Şase çalışıyorsa sistem yazılımını güncelleyebilir, panel yazılımı yükleyebilir ve dilerseniz açılış logosunu değiştirebilirsiniz.
- Ekrana logo gelip tekrar kapanıp açılıyorsa.
- Standby ledi kesintisiz hızlı olmayan bir düzende yanıp sönüyorsa.
- Standby ledi sabit yanıyorsa.
- Standby ledi yanmıyorsa.
- Standby ledi düzensiz yanıp sönerken şaseden çınlama vb. ses geliyorsa.
- USB belleğin dosya sisteminin FAT32 olması gerekiyor.
- Şasenin diğer USB girişleri boş olmalı.
- USB belleğin en üst dizininde yükleme dosyaları dışında farklı dosya varsa o dosyaları silin.
- Windowsun normal biçimlendirme işlevi USB bellekteki boot sektörlerini silemez bu nedenle yükleme için kullandığınız USB belleği daha önce işletim sistemi (W7, W10 vb.) yüklemeleri için kullandıysanız Google’dan Rufus programını indirip flash belleği “ön yüklenebilir değil” seçeneğiyle FAT32 olarak tekrardan biçimlendirin.
- Sorun devam ediyorsa ve bellekte sorun yoksa ya kumanda sorunludur ya da SPI Flash arızalıdır.
- Televizyonunuzu tamirciye gösterebilirsiniz.
17MB140 Yazılımını güncellemeden önce ilk olarak Transition yazılımını yüklemelisiniz. Yüklemezseniz, şaseniz çalışmamaya başlayabilir.ipucu :
Güncel Yazılım Yükleme Yöntemi :
Bu yöntemle zaten çalışan televizyonun sistem yazılımını güncelleyebilirsiniz.
- upgrade_mb140.bin
- usb_auto_update_G9.txt (bazı yazılım dosyalarında bulunmayabilir)
USB belleği televizyonun USB1 girişine takın ve televizyon çalışırken uzaktan kumandadan “Menu 1 5 0 5” tuşlayın.Ekrana gelen ”yazılımı yükseltmek ister misiniz?” uyarısını onaylayın.
Yazılım yükseltme işlemi tamamlandıktan sonra televizyon kapanıp açılır.
Kurtarma Yazılımı Yükleme Yöntemi :
Bu yöntemle yapılacak yazılım yüklemesi sonucunda panel bilgileri değişmez, bu nedenle "FULL" yazılım yüklemeden önce sorununuzu çözmek için bu yükleme yöntemini deneyin.
Kurtarma Yazılımı klasöründeki tüm dosyaları boş ve FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisine kopyalayın.
USB belleği televizyonun USB1 girişine takın ve uzaktan kumandanın "OK" tuşunu basılı tutarken ac kablosunu prize takıp standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tutun.
Standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayınca "OK" tuşunu bırakın. Standby ledi sabit yanınca yazılım yükleme işlemi tamamlanmıştır.
Full (TAM) Yazılım Yükleme Yöntemi :
Bu yöntemle standbydan çıkmayan televizyonun yazılımını yeniden yükleyerek televizyonun yeniden çalışmasını sağlayabilirsiniz. Televizyon çalıştıktan sonra Güncel Yazılımı da yüklerseniz iyi olur.
Yazılım klasöründeki tüm dosyaları boş ve FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisine kopyalayın.
USB belleği televizyonun USB1 girişine takın ve uzaktan kumandanın "OK" tuşunu basılı tutarken ac kablosunu prize takıp standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tutun.
Standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayınca "OK" tuşunu bırakın. Standby ledi sabit yanınca yazılım yükleme işlemi tamamlanmıştır.
Bu işlem sonucunda, panel bilgileri değişeceğinden seri numarası farklı "FULL" yazılımları televizyona yüklemeyin!
Panel Yazılımı Yükleme Yöntemi :
Bu yöntemle kart değişimi veya hatalı yazılım sonucu görüntüde oluşabilecek gamma veya görüntü ters sorunlarını giderebilirsiniz.
FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisinde "PQ" isminde bir klasör oluşturun ve panel dosyalarını bu klasörün içerisine atın.
USB belleği televizyonun USB1 girişine takın ve televizyonun servis menüsüne girin. Servis menüsünde bulunan "USB Operations" seçeneğinin üzerine gelip "OK" tuşuna basın. 5 saniye bekledikten sonra televizyonun fişini çekip tekrar takın ve görüntünün düzelip düzelmediğini kontrol edin.
Pcf-Ptf isimli panel dosyalarını bu yöntemle yükleyemezseniz, panel dosyalarını klasöre atmadan yüklemeyi deneyin.
Açılış Logosu Yükleme Yöntemi :
Bu yöntemle farklı markalara ait açılış logosuna sahip şaseye, televizyonun kendi markasına ait açılış logosunu yükleyebilirsiniz.
USB belleğin içerisinde "spi" isminde bir klasör oluşturun.
- boot_logo.bin
USB belleği televizyonun USB-1 girişine takın ve televizyonun servis menüsüne girin. Servis menüsünde bulunan "USB Operations" seçeneğinin üzerine gelip "OK" tuşuna basın. 5 saniye bekledikten sonra televizyonun fişini çekip tekrar takın ve logonun değişip değişmediğini kontrol edin.
17MB140 Panelsiz Güncel Yazılımlar
17MB140 Vestel Kurtarma Yazılımı
17MB140 Regal Seg Hilevel Toshiba Jvc Kurtarma Yazılımı
17MB140TC Panelsiz Güncel Yazılımlar
Yazılım Yükleme Modülüyle veya RT809 ile SPI Flash Yükleme/Yedekleme
RT809 programlayıcınız varsa Yükleme Modülüne ihtiyacınız yok.RT809 programından “RS232-TTL Expansion”u seçip şaseyi skart aracılığıyla programlayıcıya bağladıktan sonra şase standby konumundayken ISP Tool programını çalıştırıp “Connect” simgesine basın. “Device not ready” uyarısını alırsanız biraz bekleyip tekrar deneyin. Ekrana “Device type is MX25L1805D” uyarısı gelince şase programlanmaya hazır demektir.
Yükleme prosedürü Yükleme Modülü için de aynıdır.
Ekrandaki uyarıyı ok tuşuyla kapatın.
SPI Flashı programlamak için ;
- “Read” simgesine basıp açılan ekranda “Read” tuşuna basarak şaseye yükleyeceğiniz Dump dosyasını seçin.
- “Auto” simgesine basıp ayarları resimdeki gibi yapıp “Run” tuşuna basın ve “Pass” yazısını görene kadar şaseye müdahale etmeyin.
SPI Flashı yedeklemek için ;
“Load” simgesine basıp açılan ekranda “Run” tuşuna basın. Yedeklenen Dump dosyası masaüstüne SpiFlash.bin ismiyle kayıt edilecektir. İsterseniz programın arayüzünden bu ismi değiştirebilirsiniz.
Vestel üretimi tvlerde kullanılan aynı isme sahip şaseler, aynı isimde olsa dahi her biri üzerlerinde kullanılan komponentlere ve dizayn tipine göre ayrı ayrı kodlanmıştır. Bu kodlama şase isminin uzantısı (17MB45-2 gibi) değildir.
Son düzenleme: