Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bunu veya diğer web sitelerini doğru şekilde görüntülemeyebilir. Yeni sürüme geçmeli veya bir alternatif kullanmalısınız. tarayıcı.
İdeal bir sonuç olarak QSK operasyonunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden anahtarlama rölesinden kaçınmaya çalıştım. Anahtarlama sırasında alıcının bağlantısını kesen yalnızca BS170 transistörü vardır. Elbette ikincisi onu mükemmel şekilde ayırmaz, bu nedenle alıcının girişine oldukça güçlü bir sinyal ulaşır. (Maalesef transistör de eşleşmemi biraz bozdu, dolayısıyla performans biraz azaldı.) Öte yandan bunun, iletim sırasında sinyalimi dinleyebilme ve dolayısıyla alıcıda zile ihtiyaç duymama avantajı da var. iletirken. (Alıcının ve vericinin frekansı, yankılanmanın yüksekliğine göre farklılık gösterir). Ses düzeyi kontrolü tek bir çipten sağlanıyor, bu nedenle tuşlama sırasında aynı anda ses düzeyini de kısıyorum. Elbette bunun bir milisaniyelik bir gecikmesi var, bu yüzden yayın yaparken hoparlörden tıklamalar duyuyorum. Mükemmel olmaktan oldukça uzak ve kesinlikle QSK'ya Hazır diyemem. Bakalım başka neler yapabileceğim. Sonunda röleyi istediğim zaman oraya koyabilirim. Bir seansın sonunda bir KN gönderdiğimiz ve bir geçiş anahtarını çevirdiğimiz bir zaman vardı
Pratik kullanım
Şu ana kadar yalnızca birkaç QSO yaptım (EA, RA6, RA9, 4L). Büyük bir sorun şu ki, eğer ben bir çeşit "Keşif" değilsem, neredeyse hiç kimse bağlantıyla ilgilenmiyor. RBN işaretçileri beni 4W'den daha düşük bir güçle bile duyabilse de (R9IR, BH4RXP, VR2FUN-77 ve hatta VK6ANC) şu ana kadar çağrıma kimse cevap vermedi. 3 elementli tribander'ın içinde bir şeyler olduğu görülebilir.