Çift Lnb de kanal sorunu ("sinyal yok").

meho

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Değerli arkadaşlarım;
Aranıza yeni katılmanın sevinciyle sizlere bir şey sormak istiyorum.
Ben ya 9 ay yada 1 sene oldu belki YE 17500 cx model bir next&nextstar receiver aldım komple. (Çanak, Lnb , Receiver) kurulum dahil.
Yalnız ilerleyen günlerde babama değişik marka receiver aldım. 2 side tek çanak tan çift Lnb ile çalışıyor.
Babam kendi receiverini açtığında benim evde bazı kanallar da "sinyal yok" ifadesi gelmeye başladı.
Samanyolu avrupa yok. Yeni frekens ta yayın yapan star yok. TRT 4 çocuk yok. vs vs...
Bunun sebebi ne olabilir. Bana bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:
lnb sorunlu olabilir ayrıca tek çanak mi kullanıyorsunuz eğer tek çanak ile çift çıkışlı lnb kullanıyorsanız babanızın cihazını fişten çekerek kanallarınızın gelip gelmediğini kontrol ediniz eğer babanızın cihazını fişten çekince izleyemediğiniz kanallarda sinyal gelirse ya lnb değişmeniz gerekiyor yada babanızın cihazındaki bir sorundan da kaynaklanabilir.

Teşekkürler

lnb sorunlu olabilir ayrıca tek çanak mi kullanıyorsunuz eğer tek çanak ile çift çıkışlı lnb kullanıyorsanız babanızın cihazını fişten çekerek kanallarınızın gelip gelmediğini kontrol ediniz eğer babanızın cihazını fişten çekince izleyemediğiniz kanallarda sinyal gelirse ya lnb değişmeniz gerekiyor yada babanızın cihazındaki bir sorundan da kaynaklanabilir.

Değerli arkadaşım;
Sizin gibi değerli mesajınızı ekranda görünce çok sevindim inanırmısınız. Çok teşekkür ederim. Şimdi bende tek çanak ve çift girişli Lnb var.
Ben uyduya bakarken kanallarda herhangi bir sorun yok. Samanyolu avrupa , Star tv falan var. Babam uyduyu açınca oluyor. açmayınca sorun yok.
Verdiğiniz bilgilerden dolayı sonsuz sevgiler...
Not: Benim bu Lnb yi aldığım yer değiştirirmi acaba değiştirmezse o fena. Tekrar yeni Lnb almak beni bayar. ( "İşten çıkardılar zaten.. :)) ").

Geri alirmi bilmem fakat yeni aldıysan alması gerekir eğer yeni almamış isen belli bir zaman geçmiş ise alma durumu yoktur.Garantisi muhakkak vardır değişim olmazsa bile firmaya gönderme durumu olabilir.Kriterleri nedir bilmiyorum aldığınız yer ile görüşmeniz gerekiyor garanti süreci içinde ise muhakkak bir çözümü vardır.

Geri
Yukarı