KURBAN KESİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ KURALLAR

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Geleneksel kasap bıçağımızın 21 santimetre uzunluğunda, ağzı eş şekilde inceltilmiş olması gerektiğinin altını çizen Pirge, Çin malı bıçaklardan kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirtti. Türk malı bıçakların doğru bilenmesi halinde 6 yıl boyunca rahatlıkla kullanılabileceğini kaydeden Pirge, kurban bıçağında bulunması gereken özellikleri, "Bıçağın sırtı 3 milim kalınlıkta, ağzı ise 0,25 milim olmalı. Biz CNC tezgahlarda bunu yapıyoruz. Bir tanesi neyse bin tanesi de o oluyor. Kesim doğrusal bir hareketle gerçekleşir. Eğer bu harekette dalgalanmalar olursa bıçak doğru kesmeyecektir. Bu yüzden de kesim sırasında hayvan acı çeker ve ayağa kalkabilir. Bıçak tutulduğunda avucun içine oturmalı ve rahat kontrol edilmeli" diyerek sıraladı.
 
İYİ BİLENMİŞ BIÇAK TIRNAKTA VE KAĞITTA TEST EDİLİR

Kurban Bayramı için 4 - 5 aydır 24 saat boyunca vardiyalı olarak çalıştıklarını söyleyen Pirge, "Satışlarımız geçtiğimiz yıla oranla daha iyi. Kullanıcılarımız memnun. geçen sene 700 bin TL tutarında kurbanlık bıçak sattık. Bu yıl adet bazında 4 milyon 500 bin bıçak ürettik. Kurban Bayramı için de 1 milyonun üzerinde satış yapmayı hedefliyoruz. Kurbanda kullanılacak doğru bıçağın fiyatı 15 TL'den az olmamalı" diye konuştu.

Bıçak bilenmesinin de, yapılması kadar önemli olduğuna işaret eden Ömer Pirge, bıçakların güzel bir şekilde bilenip bilenmediğininin, bıçağın tırnağın üzerine sürtüldüğünde hiçbir takılma yapmadan kayması ve iz bırakmaması ve takılmadan kağıt kesilmesiyle test edilebileceğini belirtti.

ST,SÇ(FK/AAA) - Bursa / Merkez
 
Geri
Yukarı