Geleneksel kasap bıçağımızın 21 santimetre uzunluğunda, ağzı eş şekilde inceltilmiş olması gerektiğinin altını çizen Pirge, Çin malı bıçaklardan kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirtti. Türk malı bıçakların doğru bilenmesi halinde 6 yıl boyunca rahatlıkla kullanılabileceğini kaydeden Pirge, kurban bıçağında bulunması gereken özellikleri, "Bıçağın sırtı 3 milim kalınlıkta, ağzı ise 0,25 milim olmalı. Biz CNC tezgahlarda bunu yapıyoruz. Bir tanesi neyse bin tanesi de o oluyor. Kesim doğrusal bir hareketle gerçekleşir. Eğer bu harekette dalgalanmalar olursa bıçak doğru kesmeyecektir. Bu yüzden de kesim sırasında hayvan acı çeker ve ayağa kalkabilir. Bıçak tutulduğunda avucun içine oturmalı ve rahat kontrol edilmeli" diyerek sıraladı.