Autoplay Media Studio Programında Menülere Icon Atamak Nasıl Yapılır Resimli.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan guclusat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Bu başlıkta Projelerimizde kullandığımız menülere nasıl ikon atayacağımızı anlatacağım

Örnek:

menuikon.png

Öncelikle Project/Menu bar menusunden "Show Menu Bar" seçeneğini işaretleyelim. Alttaki listede Main Menu 1, Main Menu 2 ve alt menüleri aktif olacak. Bunlarin üzerine çift tıklayarak isimlerini değiştirebilirsiniz. Bu menulerin hepsinin birer ID si var. Listedekiler:

Main Menu 1 = 100
Sub Menu 1 = 101
Sub Menu 1 = 102

Şimdi Proje sayfasının Script bölümündeki On Menu sekmesine şu kodları ekleyelim:

Kod:
if e_ID==101  then
      Dialog.Message("Mesaj", "1. program açıldı")
      elseif  e_ID==102 then
      Dialog.Message("Mesaj", "2. program  açıldı")
      end

Daha sonra şu adresten grafik dosyamızı indirelim (Bu benim OtoKur'da kullandığım grafik seti, bu dosyayı daha sonra siz hazırlayacaksınız)

menuset.bmp

Dosyayı indirdikten sonra projemizin içindeki AutoplayImages klasorune atalım. Project/Menubar menusunu açalım ve Use Image List secenegini işaretleyip Browse tuşundna imageset.bmp dosyamızı gosterelim. Penceremiz şu şekilde görünecek:

menuikon1.png

menuset.bmp dosyasında gördüğünüz gibi tüm simgeler yanyana sıralanmış. Resimlerin sırası: 0,1,2,3 şeklinde gider. Yani ilk resim 0 dır sonra ki 1 vs. Şimdi yukardaki listedeki Main Menu 1'in yanındaki küçük oka basın ve alt menüdeki Sub Menu 1'e çift tıklayın Icon ID kısmını 0 yapın. Sub Menu 2'ye çift tıklayın ve Icon ID kısmını 1 yapın. Tamam diyerek pencereyi kapatın.

menuikon2.png

Projeyi çalıştırın ve menünüze tıklayın. Yanına ikonların geldiğini göreceksiniz.

menuikon3.png

{ NOTLAR }

menuikon4.png

Kırmızı çizgi ile işaretlenmiş kutudan menü ismini değiştirebilirsiniz.

Kod:
if e_ID==101  then
      elseif  e_ID==102 then
      end
Burası sadece 2 alt menü için. Menü sayınız kaç ise o kadar kod girmeniz gerekir. Örneğin alt menü sayınız 5 ise;

Kod:
if e_ID==101  then
      elseif  e_ID==102 then
      elseif e_ID==103 then
      Dialog.Message("Mesaj", "3.  program açıldı")
      elseif e_ID==104 then
      Dialog.Message("Mesaj",  "4. program açıldı")
      elseif e_ID==105  then
      Dialog.Message("Mesaj", "5. program  açıldı")
      end
Tabi bunu yaptıktan sonra menülerinizin ID'lerini burdaki ID lere eşitlemeniz gerekir. Ayrıca Dialog.Message("Mesaj", "X. program açıldı") kodlarının yerine çalıştırmayı istediğiniz kodları yazacaksınız.

MENUSET.bmp dosyası özellikleri;

Dosya formatı BMP olmalıdır.
Arkaplan beyaz olmalıdır.
İçine eklenecek resimler yanyana, birbirine bitişik, ve her resim 16x16 pixel boyutlarında olmalıdır.
İlk resmin sırası 0'dır. İkinci Resmin sırası 1'dir. Üçüncü resimin sırası 2'dir. ve böyle devam eder. AMS de bu sıralamayı kullanacaksınız.

Anlatım Alıntıdır

Eklentiler

Son düzenleme:
sayın guclusat

ekte bir çalışma hazırladım.daha önceden başka yere yazmıştım.siz buraya yönlendirmiştiniz.ben yinede beceremedim.
tree menülerine document eklemek istiyorum veya bir kaç eksiğimvar.vaktiniz olduğu zaman bir göz atabilirmisiniz
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam

iyi çalışmalar,,

Geri
Yukarı