6 kişilik Antalya Piyazı Tarifi
Malzemeler
Fasulyeleri bir kaba alın,üzerine geçecek kadar su ekleyip bir gece bekletin.Ertesi sabah suyunu değiştirip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Fasulyeleri süzün ve 2-3 kaşık kadarını süsleme için ayırın.Kalan fasulyeleri bir kaba alıp tek tek kabuklarını çıkarın ve çatalla ezerek püre haline getirin.Sarımsakları soyup kıyın,ezilmiş fasulyenin üzerine sarımsak,tahin,kimyon,limon suyu,sirke,tuz ve zeytinyağını katarak iyice karıştırın.Hazırladığınız püreyi servis tabağına alıp üzerine tane fasulyeleri ekleyin.Dilimlenmiş domates,yumurta,yeşillik ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 4 diş sarımsak
- 2-3 çorba kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı kimiyon
- 2 limon suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 kahve filcanı sızma zehtinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için
- 2 domates
- 2 haşlanmış yumurta
- 4-5 dal taze nane
- 2-3 adet marul yaprağı
Fasulyeleri bir kaba alın,üzerine geçecek kadar su ekleyip bir gece bekletin.Ertesi sabah suyunu değiştirip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Fasulyeleri süzün ve 2-3 kaşık kadarını süsleme için ayırın.Kalan fasulyeleri bir kaba alıp tek tek kabuklarını çıkarın ve çatalla ezerek püre haline getirin.Sarımsakları soyup kıyın,ezilmiş fasulyenin üzerine sarımsak,tahin,kimyon,limon suyu,sirke,tuz ve zeytinyağını katarak iyice karıştırın.Hazırladığınız püreyi servis tabağına alıp üzerine tane fasulyeleri ekleyin.Dilimlenmiş domates,yumurta,yeşillik ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.